- EYÜP / İSTANBUL - TR
- Çalışma Saatleri : 08:30 - 18:00
Bowa Elektro Koter Cihazı Tamiri, Bowa Koter Cihazları, Bowa Elektrokoter Cihazları Bakımı ve Onarımı için bize ulaşabilirsiniz.
Elektrokoter, yüksek frekans ve yüksek enerjide elektrik akımının hastanın vücudundan doktorun kontrolünde geçirilmesiyle;
gibi cerrahi işlemlerin gerçekleştirilmesinde kullanılan bir cihazdır.
Elektrokoterler 200 kHz – 27 MHz arasında yüksek frekanslı akım üreten araçlardır. Kullanım amacına ve yerine göre bu cihazlar 15-400 Watt enerji üretebilirler.
Elektrokoterler: açık cerrahi operasyonlarda genel cerrahlar, ürologlar, kadın doğum uzmanları, onkolojik cerrahi yapanlar, KBB uzmanları, plastik cerrahlar, ortopedi uzmanları, göğüs ve kalp damar cerrahları tüm operasyonlarında cerrahi dokunun kesilmesi, mikro damarlaradan olan kanamaların durdurulması ve güvenli diseksiyon (doku ayırması) işlemlerinin gerekli olduğu hallerde kullanılabilir.
Ameliyat: Hasta üzerinde tedavi amacıyla uygulanan kesme ve dikme işlemi, operasyon,
Ameliyathane: Hastanelerde ameliyat işleminin yapıldığı özel bölüm olarak açıklanmaktadır.
Ameliyathanelerde bulunan tıbbi cihazların çeşitliliği, uygulanan cerrahi operasyonun cinsi, hekimin tercihleri ve kullanım düzeyi gibi çeşitli faktörlere bağlıdır. Son zamanlarda beyin operasyonlarının yapıldığı ameliyathanelerde EMAR kullanımı yaygınlaşmış ve bu ameliyathaneler MR ile kullanılmaya uygun alet ve cihazlarla donatılmıştır.
Dişçilikte meydana gelen ilerlemeler artık dişçilikte de bir ameliyathane ortamını şart koşmuştur. Bazı ağır ağız operasyonlarında ameliyathane kullanılmaktadır. Bunların dışında genel, koroner, mikro cerrahi, kadın doğum gibi ameliyathane çeşitleri bulunur. Genel olanlarda pek çok operasyon yapılabilirken bazı uzmanlık dallarında özel donanımlı ameliyathaneler kullanılmaktadır.
Koroner cerrahi ameliyathaneleri, özellikle açık ve kapalı kalp operasyonlarına özeldir. Kadın doğum ameliyathanesi ise kadın ve yeni doğanla ilgili cihaz ve donanımların yer aldığı bir ameliyathanedir. Mikro cerrahi ameliyathanelerinde de mikroskop ağırlıklı çalışma ortamı sağlanmıştır. Bununla birlikte her ameliyathanede bulunması gereken belli başlı cihazlar vardır.
Çoğu hastane artık rutin olarak ECG ve kan basıncı monitörlerini ameliyathanelerde kullanmaktadır. Uzmanlık konularına göre ameliyathanelerin sahip olması gereken nitelikler ve bulundurulması gereken cihaz ve donanımlar Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenmiştir.